Samordningsförbund – tillsammans gör vi skillnad

Ett samordningsförbund är ett fristående organ för möjliggörande av samordnade rehabiliteringsinsatser både operativt och strukturellt. Samordningsförbundet leds av en styrelse. Styrelsen förvaltar en budget med medel från Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, region/landsting och kommun.Det kallas finansiell samordning (Finsam).

När myndigheter kombinerar sina resurser och sitt kunnande, kan de på ett kraftfullt sätt stödja människor i svåra livssituationer. Målet är egen försörjning och bättre livskvalitet. Finansiell samordning i samordningsförbund är unik verksamhet som lönar sig för både människor och samhälle. 

Photoxpress 4881998

Livsmod - Livsglädje - Livskraft

Om psykiatriveckan:

Välkommen att ta del av ett antal föreläsningar med tema Livsmod – Livsglädje - Livskraft. Psykiatriveckan är ett årligt återkommande nationellt event. I norra länsdelen är vi glada att kunna arrangera denna vecka.

Under veckan bjuder medverkande aktörer på inspirerande föreläsningar och föredrag om vilka viktiga faktorer som behövs för att upprätthålla en god psykisk hälsa.

Vi bjuder på kaffe/te och smörgås.
Ingen avgift eller anmälan.

Kontakt och mer information Vid frågor om arrangemanget går det bra att mejla till: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller via respektive kommuns webbsida. Alla samverkande organisationer och ytterligare aktörer finns på plats med informationsbord.

Program 2017

13 november Lindesberg »

14 november Ljusnarsberg »

15 november Nora »

16 november Hällefors »

Medverkande är bland andra:

Emanuel Nilsson
http://emanuelnilsson.se/om-mig/

Ambassadörer för Hjärnkoll
http://www.nsph.se/hjarnkoll/

Prata om psykisk hälsa - det gör skillnad.

Psykiatriveckan arrangeras av NSPH, Nationell samling Psykisk Hälsa i samarbete med:
Arbetsförmedlingen, Attention, Försäkringskassan, Hjärnkoll, Hällefors kommun, Lindesbergs kommun, Ljusnarsbergs kommun, Nora kommun, Region Örebro län samt Samordningsförbundet SOFINT

Myndighetssamverkan
för rehabilitering mot arbete