Sammanfattning
Verksamheten är till för att skapa en långsiktig gemensam plan för samordnad rehabilitering i Sydnärke, där samverkan mellan huvudmännen ska utgöra en central beståndsdel.

Huvudman
Kumla kommun, Arbetsmarknadsenheten.

Ort
Finns lokalt på varje ort i Sydnärke

Programperiod
2014-2016

Finansiering
Max 700 000 Kr under 2016

Syfte
Att ge snabb hjälp till arbetslösa personer med behov av samordnad rehabilitering för att nå egen försörjning och genom att effektivisera resursanvändningen av de befintliga rehabiliteringsinsatser som finns i Sydnärke.

Mål
Minst 50 individer under 2015 ska passera genom verksamheten. Av dessa ska 65 % gå vidare till arbete, studier eller andra planerade aktiviteter samt öka sin anställningsbarhet. Övriga deltagare ska slussas vidare till rätt instans.

Målgrupp
Personer i åldrarna 16-65 år med nedsatt arbetsförmåga på grund av psykisk, fysisk, neuropsykiatrisk, intellektuell eller socialmedicinsk funktionsnedsättning som har stora svårigheter att få arbete och riskerar utslagning från arbetsmarknaden, vilket ökar risk för långtidsberoende av bidrag som t ex försörjningsstöd

Aktualiseras genom
Individerna kan aktualisera sig själva eller via de samverkande myndigheterna

Kontaktperson, namn, telefon och e-post

Helena Karlsson
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Tfn: 072-547 35 65

Samverkande myndigheter

Samverkande myndigheter 2019

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Läs mer om vår integritetspolicy »